Da jeg stadig var en del af corporate life, havde vi en gavepolitik, som betød, at vi kun måtte tage imod ubetydelige gaver fra vores leverandører. Men hvad er en ubetydelig gave? For at være på den sikre side, så sagde jeg nej til alle gaver.

Jeg husker stadig en leverandør, som gik hjem igen med sin glasvase.   

Det gjorde mit liv nemmere – men nogen gange havde det også været smart at tage imod den ubetydelige gave, så leverandøren gik glad hjem i stedet for utilpas.

Sådan kan det også nogen gange være, når du ønsker at ændre din adfærd fra noget uhensigtsmæssigt til noget, som er bedre for dig. Nogen gange er det nemmere at gå all-in på ændringen i stedet for at skulle afveje fra gang til gang og hele tiden skulle vurdere, hvad du synes er rigtigt at gøre her. Tænk hvis du træffer den forkerte beslutning – er du så i gang med glidebanen lige tilbage i de gamle mønstre?

Så måske svinger dit pendul helt over i den anden ende af skalaen:

  • Fra usund til 100% sund
  • Fra pleaser til ”my way or the highway”
  • Fra doven til “arbejdsnarkoman”
  • Eller omvendt!

Og måske så strammer den nye måde at være på lige så meget som den gamle. Men du synes det er nemmest at håndtere ved at gå all-in – og måske ser du hurtige resultater, som så igen får dig til at klø på.

Måske er en all-in tilgang det, der skal til – måske er det ikke. Hvis du er 100% sund, så kan det pludselig være svært at være sammen med venner og familie, fordi de serverer alt det, du prøver at undgå – eller du foretrækker at træne fremfor at se dine venner.

Jeg vil gerne slå et slag for, at hvis du finder dig selv gå fra den ene yderlighed til den anden, så:

  • Vær opmærksom på, om din utålmodighed gør, at du jagter resultater (for) hurtigt. Hvis du drømmer om at blive stærkere hurtigt, så kan mange træningstimer om ugen sætte dig godt i gang. Men du risikerer at blive træt – og så stopper du igen efter nogle uger.
  • Giv dig tid til at reflektere, om den vej, du er gået, gør det, den skal for dig – eller om den også kommer til at stramme om dig. Er du gået fra at sætte ingen grænser til at sætte grænser alle vegne, så vurder, om det virker efter hensigten – eller om det har nogle andre konsekvenser (fx skubber du familien eller venner fra dig)?
  • Tænk på, at det er rigtig svært at være 100% fra starten og hele tiden. Hvis du har brugt dine aftener på at se TV, og du nu har besluttet, at du aldrig skal bruge dine aftener med TV igen – så overvej lige, om du indimellem faktisk vil nyde at se TV. Det er svært at gå fra meget TV til ingen TV.

Bevidsthed er en stor del af processen her. Måske skal pendulet svinge mange gange, før du har fundet det rigtige niveau.

Husk at give dig selv tid til og mulighed for at ændre på kursen, hvis det er nødvendigt. Det er ikke et nederlag. Det er at finde en holdbar vej frem.

Og gå så ud og find den vej, der passer til dig 💖

24. april 2024